Forside Søg Sitemap English
Vækstcenteret

HJERTET OG KROPPEN I MEDITATIV PRAKSIS II - dublet

På dette kursus vil vi fokusere på kroppen og hjertet som veje ind mod dobbeltrettet praksis. Der vil blive god plads og tid til individuelle udvekslinger for at følge op på de individuelle processer der begyndte i maj 2018.

Gruppen er begrænset til maksimalt 12 deltagere, og undervisningen vil foregå i Træsalen.

Den fysiske forankring
Ved træning og bevidstgørelse af kroppen er det muligt at finde ind til en dybere centrering, fylde og ro som en basis for meditativ praksis. Vi kommer til at fordybe arbejdet med yin yoga og nærværsyoga som veje til at blødgøre fysiske spændingsmønstre og som metoder til at skabe et kropsrum hvori praksis kan fordybe sig. Disse yogaformer er for alle kroppe og enhver alder. Hver enkelt deltager bliver inviteret til at arbejde ud fra sine egne fysiske muligheder. Der bliver mulighed for individuel justering undervejs.

Hjertets nærvær
Hjertet har mange modifikationer som det skifter imellem i sit eget tempo. Med nænsomhed og respekt kommer vi til at undersøge hvordan vi mest præcist kan møde hjertet. Hvordan en indre praksis kan tage afsæt herfra, hvad enten hjertet er åbent eller lukket, sorg- eller smertefuldt, stille og lavmælt, eller måske glædesfyldt.

Stilhed og fordybelse
Det kræver mod at åbne sig indad. Mod at åbne sig mod andre. At tillade sig selv dybere kontakt med kroppen og med hjertefølelserne. At møde og turde se ind i de måder vi begrænser os selv på, også det kræver vedholdenhed. Gennem perioder af stilhed vil vi lede efter hjertemodet til at fordybe den meditative praksis, nærværet og kropsbevidstheden.

Det er en forudsætning for at deltage på dette kursus at man har deltaget på Hjertet og kroppen i meditativ praksis, maj 2018.

Kursets rytme er bygget op over individuelt indre arbejde og fordybelse i stilhed, og over undervisning og udveksling omkring den enkeltes praksis og proces.
Pris: DKK 2.550 / Studiepris: DKK 1.600     
Forplejning: DKK 330
Dato: 24-01-2019 kl. 19:30 - 27-01-2019 kl. 14:00
Sted: Vækstcenteret, Træsalen
Underviser: Hanneli Ågotsdatter

UNDERVISERE
Hanneli Ågotsdatter
Hanneli Ågotsdatter er cand.arch, psykoterapeut og daglig leder af formidlingsplatformen kontemplation.dk.
Yogalærer og uddannet MBSR-instruktør hos Jon Kabat-Zinn.
Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og længere retreats.
Hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen og bor i tilknytning til Vækstcenteret.
 
Søg Sitemap English
Rørbækvej 10, DK-8766 Nørre Snede     Tlf +45 7577 1617     kontoret@vaekstcenteret.dk