Forside Søg Sitemap English
Vækstcenteret

VÆREN OG VEJRTRÆKNING

Åndedrættet er en gennemgående tråd i livsvævet. Fra vi fødes og for første gang ånder ind og frem til vores sidste udånding, forløber en proces hvori åndedrættet hvert eneste minut indgår som en spontan og afgørende, men ofte upåagtet, del af vores eksistens..

Åndedrættet er tæt forbundet med den måde hvorpå vi cirkulerer med omverdenen: Med dybe og frie indåndinger har vi mulighed for at tage livet ind. Med åndedraget aktiverer vi stemmen og udtrykker os overfor andre. Med afspændte udåndinger kan vi slippe hvad der ikke skal fastholdes for at lade fornyelsen komme til.

Vejrtrækningen har en central rolle i al indre træning, også i Vækstcenterets pædagogik. På dette kursus vil vi udforske dets rolle for vores almindelige velbefindende, og vi vil undersøge hvordan bevidstheden om ind- og udånding kan være en vigtig støtte for meditativ fordybelse, en port hvorigennem vi kan gå verden i møde og et anker i udfordrende situationer.

Kurset præsenterer ikke et facit for ’rigtig’ vejrtrækning, men en mulighed for at udforske ind- og udåndingens form og rolle i den enkeltes liv, dens rytmer, dens sammenhæng med hjertefølelsernes åbenhed, og dens betydning for nærværsyoga og bevægelse.

Kursusdagene er bygget op over praksisformiddage i stilhed med meditation, nærværsyoga, åndedrætsøvelser og en skrivemeditation. Eftermiddagene rummer mere udadgående og dynamisk nærværstræning med dialog- og kontaktøvelser.

Pris: DKK 2.550 / Studiepris: DKK 1.600     
Forplejning: DKK 330
Dato: 04-10-2019 kl. 10:00 - 06-10-2019 kl. 16:00
Sted: Vækstcenteret, Gule sal
Underviser: Hanneli Ågotsdatter

UNDERVISERE
Hanneli Ågotsdatter
Hanneli Ågotsdatter er cand.arch, psykoterapeut og daglig leder af formidlingsplatformen kontemplation.dk.
Yogalærer og uddannet MBSR-instruktør hos Jon Kabat-Zinn.
Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og længere retreats.
Hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen og bor i tilknytning til Vækstcenteret.
 
Søg Sitemap English
Rørbækvej 10, DK-8766 Nørre Snede     Tlf +45 7577 1617     kontoret@vaekstcenteret.dk